Larviksbandet The Hotspurs ble startet våren 1963. Fra 1963 til 1965 besto bandet av : John Rolf Jacobsen - el.orgel, Kjell Reisz - batteri, Gunnar Christensen - bassgitar, Jørn Paulsen - rytmegitar/sang og Erik Andersen - sologitar. Det var denne besetningen som ble Vestfoldmestere.
Fra 1965 besto bandet av: Tore Wallin - sang, Rof Tvedten - orgel/sang, Kjell Reisz - batteri, Gunnar Christensen - bass, Jørn Paulsen - sang/rytmegitar og Erik Andersen - sologitar. Det var denne besetningen som spilte inn platen på Troll Records.
Det var John Rolf Jacobsen og Erik Andersen som startet bandet i 63. De spilte trekkspill og gitar og fikk ganske raskt med seg Kjell Reisz og Gunnar Christensen, begge med bakgrunn i Nanset guttemusikk. Kjell kjøpte seg et Tacton batteri, og sammen spleiset de på en Vingtor forsterker. Straks etter ble også Jørn med på gitar.
Erik og Jørn kjøpte seg hver sin Framus plankegitar på avbetaling, Eriks hvit og Jørns var rød. Bandet kalte seg for The Weels, og spilte til dans på Gonhytta et par ganger. Gunnar spilte trompet, blandt annet den populære "Lappland". På høsten fikk The Weels tilbud om å spille på Viking restaurant i Sandefjord. Da ble de enige om at bandet, som til nå mest hadde spilt tradisjonell dansemusikk, måtte moderniseres. Man ville bli et "Shadows band". Suksessen på Viking utble for å si det mildt. Kjell slet med twist-takten, og Gunnar var usikker på sitt nye instrument bassgitaren. Stort bedre var ikke Erik på sologitar. John Rolf spilte piano uten særlig suksess. Det låt elendig. Ikke underlig, da bandet bare hadde øvet på den nye stilen en kveld! - Etter den opplevelsen slutttet John Rolf.
GJENOPPBYGGINGEN
Nå startet gjennoppbyggingen. Man begynte med å skifte navn på bandet. Det nye navnet ble Les Savages etter en låt av heltene The Shadows. Nå forholdt de seg til Shadows-stilen. De trente intens for å bli bedre, og ble enige om å ikke ta noe engasjement før man var mye bedre.
Nyttårsaften 1964 spilte Les Saveges på Greven resturant, og det gikk fint. Ut over vinteren 64 ble det utallige sokkefester i Frams gamle klubbhus. "Stinn brakke" er virkelig dekkende for disse sokkefestene.
Denne våren ble The Beatles virkelig populære, og Les Sauages tok opp de beste låtene deres på programmet. 17. mai splte de på Folkevang i Tjølling. Ut over høsten fortsatte sokkefestene på Fram, nå i det nye klubbhuset, og også i den gamle Turnhallen på Herregårdsletta. På vårparten 1965 ble John Rolf igjen med i bandet. Han kjøpte da et elektronisk orgel. 17. mai spilte bandet i Farrishallen, som var nyåpnet. Guttane hadde nå begynt å se seg om etter et nytt navn. Les Sauages var for dårlig. Da dukket navnet The Hotspurs opp. Bandet spilte nå coverlåter av Beatles, Hollies o.l. på sokkefester i Farrishallen, og andre steder rundt om i larviksdistriktet. Bandet opptrådde sammen med størrelser som Benny Anderson (Hep Stars), Per Aspelin, Al Bishop, Dizzie Tunes og Wenche Myre.
VESTFOLDMESTERE OG PLATEINNSPILLING
I juli 1965 ble bandet Vestfold-mestere for pop band - med Wenche Myre, Ivar Medaas, Dizzie Tunes og innspillingssjefen i Troll Records i juryen. Konkurransen forgikk på den tradisjonsrike Vestfoldutstillingen på Hovlandbanen. Straks etter sluttet John Tolf Jacobsen igjen, etter å ha fått tilbud om å spille i Sandefjordsbandet The Thunders.
Rolf Tvedten gikk da inn i bandet og overtok John Rolfs plass på elektronisk orgel. Høsten 1965 spilte de en halv uke på senen på tivoli i Tønsberg. I januar 1966 gikk Tore Wallin inn i bandet som vokalist. Premien fra Vestoldmesterskapet var en plateinnspilling på Troll Records i Oslo, og de selvproduserte melodiene "Hey Girl", med tekst og melodi av av Jørn Paulsen, og "I'm falling again", med tekst og melodi av Erik Andersen, ble spilt inn vinteren 1966 i Troll Record's. platestudio på St. Olavs plass i Oslo.
I Larvik kom platen inn på "10 på topp i Larvik" i konkurranse med blandt andre The Beatles, Sven Ingvars, Jim Reeves, The Bach Boys og Rolling Stones. De oppnådde som best en 6. plass på listen våren 1966.
THE HOTSPURS OPPLØSES
Militære og studier førte til at bandet ble oppløst i 1967 og alt utstyr solgt.
GJENFORENING
Julen 1996 ble de gamle band medlemmene utfordret til å spille på Julejammen på Kaffestova i Larvik - og tok utfordringen.
Dette gav mersmak og guttane bestemte seg for å spille litt sammen igjen. Kjell Reisz ordnet øvningslokaler i Tjølling, og det ble kjøpt inn instrumenter og forsterkere.
Bandet gjennoppsto og spilte opp med 60-talls pop ispedd melodier av noe nyere dato for de som ønsker å høre på og danse til dette. I romjula 1997, 1998 og 1999 spilte The Hotspurs til dans på Grand Hotel i Larvik for danselystne "ungdom" på 40 - 60 år.
Beatles, Rolling Stones, Shadows og Creedens låter satt i veggene på ærverdige Grand Hotel i flere dager etterpå.
SLUTTEN
Etter å ha spilt sammen i 9 år etter gjenforeningen, ble det besluttet å selge instrumentene og legge The Hotspurs "på hylla" for godt.
Siste øvningskvelden den 15. februar 2005 ble det gjort opptak, slik at man senere kunne mimre om mange opplevelser sammen i The Hotspurs.